Használt lépcsőliftek

Akadálymentesítés

Székliftekkel történő akadálymentesítés a legegyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás abban az esetben, ha a használni kívánt személy képes beülni a székbe. Kerekesszékesek is biztonsággal használhatják ha önállóan vagy segítséggel át tudnak ülni a liftbe.
Gyorsan és átalakítások nélkül beszerelhetőek.

Mozgáskorlátozott személy részére akadálymentes lakás építéséhez, vagy vásárlásához állami támogatás igényelhető az akadálymentesítés többletköltségeire.
A támogatást a mozgássérült, vagy a mozgáskorlátozott személyről saját háztartásában gondoskodó közeli hozzátartozó igényelheti, ha:

  • legalább 67%-ban elvesztette a munkaképességét
  • állapotában a jövőben lényeges javulás nem várható
  • a mozgássérült személy a teljesen mozgásképesek használatára tervezett, az általános építési előírások szerint megépített lakást, vagy házat nem képes, vagy csak nagy nehézségek árán tudja rendeltetésszerűen használni
  • a lakásban, vagy házban előforduló akadályokat megszűntetni csak többletköltség árán lehet.
Egyenes lépcsőlift, széklift, használt lépcsőlift beépítés garanciával
Egyenes lépcsőlift, egyenes székliftA lakóhely szerint illetékes mozgássérültek egyesületéhez lehet benyújtani az akadálymentesítési kérelmet a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ) címzetten. A támogatás felhasználásáról (elköltés módja, valamint az akadálymentesítés megvalósítása) a folyósítást követően 120 nap áll rendelkezésre, hogy írásban az igénylő beszámoljon a MEOSZ-nak, melyet a Szövetség bármikor ellenőrizhet.

2016-ban új lakás építés, vagy vásárlás céljából 250 000 Ft igényelhető, meglévő lakás műszaki akadálymentesítéséhez legfeljebb 150 000 Ft, amennyiben a mozgáskorlátozott személy maga igényli a támogatást.

használt lépcsőlift, másnéven széklift, Angliából garanciával

Ez a weboldal cookie-kat használ azért, hogy a felhasználói élmény a lehető legjobb legyen a weboldalon. Ha szeretné folytatni a böngészést, kérjük fogadja el a cookie szabályzatot.  

Elfogadás